om Afrikahuset

Afrikahuset ble grunnlagt i 2021

Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) utgjør per 01 januar 2021 afrikanske innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre fra Afrika 140 414 personer i hele Norge. I Rogaland fylke utgjør antallet afrikanske innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre fra Afrika 7 571 personer. 

Afrikahuset er et tiltak som arbeider med å integrere innvandrere med afrikansk bakgrunn og norskfødte med innvandrerforeldre fra Afrika i Norge. I denne sammenheng blir integrering forstått som en prosess hvor innvandrerbefolkningen innlemmer seg, og blir innlemmet, i majoritetssamfunnet over tid. For at denne prosessen skal lykkes er det viktig at den individuelle innvandreren tar informerte valg for eget liv. En vellykket integrering er avhengig av at innvandrere har kunnskap og kapasitet til å bygge seg vellykkede og meningsfylte liv i Norge. Integrering innebærer derfor først og fremst å ha reell mulighet og kapasitet til deltakelse, både økonomisk, politisk, og sosialt.

Afrikahusets mål er å være et samlepunkt for veiledning og kunnskapsformidling om tilgjengelige tjenester, tilbud, goder og plikter på tvers av fagområder i Norge og er rettet mot innvandrere av afrikansk opprinnelse. Kjernegruppen er i aldersgruppen 16 til 67 år.

Gjennom veiledning, sosiale sammenkomster og kunnskapsformidling styrker organisasjonen evnen til innvandrere med afrikansk bakgrunn til å ta aktive og informerte valg for eget liv og utfolde eget potensial på individbasis i Norge.

Veiledningen kan ta form av gruppeveiledning, seminarer/verksteder, digital veiledning eller individuell veiledning alt etter tema og behov i det enkelte tilfellet.  Tjenesten er gratis. Prosjektets aktiviteter er rettet mot å styrke innvandrernes kunnskap og kapasitet til deltakelse i det norske samfunnet ved å tilby veiledning blant annet innenfor jobb og arbeidsmarked, utdanningsmuligheter, bolig, helse, rettssikkerhet, entreprenørskap, fritid, politisk deltakelse, representasjon og de politiske institusjonene. Brukerne får blant annet praktisk hjelp til skriving av CV og jobbsøknad, utfylling av skjema fra for eksempel NAV, Skatteetaten, Lånekassen og få forklart innholdet i vedtak de har fått fra myndighetene når de ikke forstår disse.

 Daglig leder for Afrikahuset, Lucas Kaze har Master i Statsvitenskap med masteroppgave innen utlendingsforvaltning, fra Universitetet i Oslo (UIO) og Macquarie University i Sydney, Australia. Han har mer enn 19 års arbeidserfaring i statsforvaltningen med forskjellige arbeidsoppgaver i Norges arbeids- og velferdsetaten (NAV), Oslo Politidistrikt, Politiets Utlendingsenhet, Utlendingsdirektoratet (UDI), Oslo Tingrett og Universitetet i Stavanger. Han er bosatt i Norge fra Afrika.

Vi ser fram til å samarbeide med deg.

Med vennlig hilsen,

Lucas

Lenker til noen av våres samarbeidspartnere